Datema

- vi söker enkelheten bortom komplexiteten!

Om Datema
Datema erbjuder systemlösningar inom nischen industriell mobilitet, integration och ERP-konsultation. Vi har funnits i 25 år på den Skandinaviska marknaden och vi hjälper idag ca 600 företag med tjänster och processer kring mobilitet och ERP. Applikationskonsulter, IT-specialister och ERP-konsulter med lång branscherfarenhet utgör stommen i vår verksamhet. Mobilitet är idag en branschnisch där Datema med sina verksamheter i Sverige, Norge och Danmark positionerar sig som den främsta i Skandinavien. Området mobilitet är starkt fragmenterat men har sin grund i att all kommunikation eller informationsöverföring sker mobilt. Vi strävar efter att underlätta människors professionella vardag genom att alltid söka enkelheten bortom komplexiteten.

Mobilitet (Industriell IT-Mobilitet)
Vårt erbjudande är riktat mot företag och organisationer som har behov av specialanpassade mobila lösningar, vilket innebär konsultation och programutveckling. Allt som oftast tillkommer hårdvara i form av ruggade handdatorer, streckkodsläsare, och etikettskrivare. Våra bastjänster är likt hårdvaran nästan alltid förknippat med de lösningar vi erbjuder, vilka är installation, utbildning, service, support samt drift och övervakning. Hit tillhör också trådlösa nätverk (WLAN). Våra kunder hittar vi inom lager och logistik, fältsäljare, fälttekniker, transporter och service- och hantverkare för att nämna några men även självskanningslösningar för butik. Inom dessa områden är behovet stort av mobila lösningar, oftast i form av stryktåliga handdatorer med utvidgade funktioner och program. Våra kunder får ett helhetsåtagandet av mobilitet, vilket vi är ensamma om på marknaden. Att kunna sammanbinda förståelsen för våra kunders behov och önskemål för att få en affärsprocess att fungera mobilt och att tekniskt få det genomförbart är vår absoluta styrka. Konsultation jämte systemutveckling, teknik, drift och service är helt enkelt nyckeln i ett helhetsåtagande!

ERP
Har du behov av konsultation kring ditt affärssystem, främst Epicor iScala®, så har vi landets i särklass mest kunniga konsulter där samtliga medarbetare har över 15 års erfarenhet kring affärssystemprocesser. Servicetjänsterna kring ERP-konsultation ska våra kunder se som ett helhetsåtagande från vår sida, där det mest komplexa är vår vardag. Det är också våra ERP-konsulter i symbios med våra konsulter inom mobilitet som tar hand om alla integrationer.

Integration
Behöver vi integrera våra lösningar mot olika interna och externa system, operativ med olika gränssnitt och mot mobila enheter så löser vi det. Just integrationen är A och O när man jobbar med mobila systemlösningar, det är ju ur de olika systemen informationen ska flöda. Oavsett var du än befinner dig och vilken enhet du än jobbar i så ska informationen var åtkomlig och kommunicera.

Vårt varumärke borgar för kunskap
Datemas varumärke ska förknippas med kommersiell och industriell mobilitet där progressiv, kreativ, enkelhet utgör företagets kärnvärden.
Vår affärsidé
Vi är en helhetsleverantör av IT-lösningar inom Mobilitet, ERP och Integration som erbjuder företag och organisationer ett tydligt mervärde.

Vår vision
Vi underlättar människors professionella vardag genom att alltid söka enkelheten bortom komplexiteten
Våra kärnvärden
- Progressiv
- Kreativ
- Enkelhet

Progressiv

Vi är en utvecklingsinriktad organisation som befinner sig i ständig rörelse framåt. Vi arbetar oavbrutet med att förädla tjänster, arbetsmetodik, processer och rutiner. Vår grundläggande inställning är att ingenting är omöjligt.

Kreativ

Vi drivs av ett öppet och konstruktivt sinnelag. Vi ifrågasätter och utmanar alltid den gängse uppfattningen för hur något bör göras. Det tillåter oss att skapa den bästa tänkbara lösningen på varje problem.

Enkelhet

I en teknologiskt komplicerad värld strävar vi alltid efter enkelhet utan att för den skull göra avkall på kvaliteten. Det präglar och genomsyrar allt vi gör. Finns det en enklare lösning, oavsett sammanhang, är det vår uppgift att finna den.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum magna tellus, vel commodo felis. Etiam accumsan posuere urna, at volutpat augue scelerisque quis
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum magna tellus, vel commodo felis. Etiam accumsan
posuere urna, at volutpat augue scelerisque quis. Fusce gravida vestibulum nunc a ultricies. Nulla sit amet ipsum metus. Mauris vel quam
quis tortor semper varius. Integer mattis sollicitudin massa, eget facilisis diam feugiat non. Ut tincidunt ullamcorper eros non consequat. Donec ac sem id
© 2016 Datema. All rights reserved
Besökadress
Solna Strandväg 98
171 54 Solna
Huvudkontor
Box 1492
171 28 Solna
Kontakta oss
08 - 517 150 00
info@datema.se
Service & support
08 - 517 150 55
support@datema.se