Olika evenemang

Evenemangen utgörs av allt från mindre konferenser till roadshows, produktlanseringar, kongresser, aktiviteter och fest. CWT M&E:s kunder kan tryggt lägga hela uppdraget i CWTs händer vilket ställer höga krav på ordning och reda.

Datema Mobilitys uppdrag

Processerna för att genomföra events kan vara omfattande och komplicerade och som en del av utvecklingen av de event CWT genomför ville CWT erbjuda sina kunder en App för små som stora möten där varje deltagare ska kunna managera sitt deltagande. Datema Mobility fick i uppdrag att utveckla en Applikation som kunde kundanpassas för varje event utifrån en fast given grundstruktur.

Lösningen

Appen gjordes tillgänglig på engelska och spanska och kan laddas ner via Appstore och Google Play. Huvudsyftet att samla all mötesinformation på ett och samma ställe. På så vis kan den som är ägare av mötesarrangemanget lägga ut allmän information om mötet och även riktad enskild information till var och en av mötesdeltagarna. Genom appen ska du som användare kunna anmäla dig till mötet och övriga specialarrangemang runt ett möte, typ hjälp med din resa till och från mötet, boka hotell, boka ”break out sessions” och allt annat som kringgärdar ett mötesarrangemang. Till och med en skanningsfunktion finns inbyggd i applikationen för att kunna läsa av QR-koder som kan följa med en tryckt inbjudan eller som ofta ger mötesdeltagaren snabb information på plats för mötet.

Allt sammantaget för en bättre upplevelse för mötesdeltagarna och för att mötesarrangören ska kunna samla all information på ett ställe. Det förenklar planeringen för mötesarrangören, höjer kvaliteten och servicen samt minimerar risken för att fel ska uppstå i sista sekund. Idag används applikationen världen över och utvecklas löpande.

Teknisk fakta

  • Appen finns för Android och Iphone.
  • Den är gjord i Xamarin.
  • Servern körs i Microsofts molntjänst Azure.