Vi finns här, vi finns för dig och vi har resurserna!

Coronaviruset påverkar oss alla just nu i någon utsträckning, både som företag och privatpersoner. För att underlätta er krisberedskap erbjuder vi oss att vid behov täcka upp för viktiga funktioner i ert företag om er personal tvingas avstå från arbete men också att hjälpa er med tjänster som är kritiska. Därför har vi mobiliserat Datema fullt ut att omgående kunna leverera hjälp inom följande områden:

Mobilititet

Mobilitet och IT-tjänster inom all typ av logistikhantering

Datema hjälper företag med it-konsultation, hårdvara och mjukvaror för alla former av logistikflöden inom transport, logistik, service, tillverkning, verkstad, rondering, försäljning, lagerhantering och allmän industri. Vi har följande tjänster och personal att tillgå:
• IT-konsulter
• Systemutveckling
• Applikationsutveckling
• Integrationer
• Inköp och alla hantering av hårdvara samt övrig teknik
• WLAN – mätningar, installation och implementering
• Driftslösningar
• Service och support

Kontaktperson

Per Wallmon
Key Account Manager
+46 708 36 99 66
per.wallmon@datema.se

Kontaktpersoner

Nils Thudén
Managing Director
+46 73 513 46 17
nils.thuden@datema.se

Fredrik Englund
CTO
+46 8 517 150 87
fredrik.englund@datema.se
Självscanning

Självscanning för detalj- och dagligvaruhandeln

Idag är det en självklarhet för alla matvarukedjor att erbjuda kunderna möjligheten att självscanna. Vi har kanske världens bästa applikation för självscanning, EasyShop - en väletablerad mjukvara ihop med en skanner som vi levererar över hela världen, men i tider som dessa finns det en oro över att behöva greppa en skanner för sin köprunda med tanke på risken för smittspridning. Risken för smitta är minimal men oron finns ju ändå där. Vi har en lösning på problemet! Istället för att ta i en skanner så kan du göra exakt samma sak med din egen mobiltelefon. Datemas EasyShop-app för smartphones är lika enkel att hantera som att implementera butiken. Kunden startar appen i mobilen, skannar sina varor, lägger ner i påsen, betalar via mobilen och går ut från butiken. Detta underlättar för kunden och köprundan blir tryggare.
Affärssystemprocesser

Säkra företagets ekonomi

Datemas ERP-konsulter är sedan tidigare väl insatta i ert affärssystem och hur ni arbetar. För att underlätta er krisberedskap erbjuder vi att vid behov ta över funktioner i er ekonomiavdelning tillfälligt. Vi har följande tjänster och personal att tillgå:
• Ekonomifunktioner/personal
• Konsultation kring affärssystemet iScala
• All typ av hantering vid problem som uppstår i ditt affärssystem, främst iScala
• Avhjälpning vid problem som uppstår kring Palettes elektroniska fakturahantering

Kontaktpersoner

Lars Ola Petters
Managing Director
+46 734 17 02 01
lars-ola.petters@datema.se

Ylva Backing
Consultant (Operations Manager)
+46 708 36 80 14
ylva.backing@datema.se

Nyhetsflöde

Nedan fylls det på med nyheter vartefter.

Säkra ekonomin!

Coronaviruset påverkar oss alla just nu i någon utsträckning, både som företag och privatpersoner. För att underlätta er krisberedskap erbjuder vi oss att vid behov täcka upp för viktiga ekonomifunktioner i ert företag.

Viktigt att rengöra era handdatorer, skrivare och scannrar!

Med anledning av rådande spridning av coronaviruset (COVID-19) vill vi påminna er om hur viktigt det är att rengöra de handdatorer, skrivare och scannrar ni arbetar med varje dag.