Datema söker en Solutions Architect

Med inriktning på utveckling av kundlösningar söker vi en systemutvecklare och blivande ”Studio-Expert” till vårt kontor i Halmstad.

Om tjänsten
Med inriktning på utveckling av kundlösningar söker vi en systemutvecklare och blivande ”Studio-Expert”. I samarbete med affärsansvarig samt andra utvecklingsresurser skall du hantera krav och behov för att ta fram kundlösningar. Applikationsutveckling sker i Datemas verktyg samt i miljö framför allt inom Microsofts sfär av plattformar. Du kommer att arbeta nära kund i projekt vilket ställer krav på god förmåga att hantera relationer och skapa bra och långsiktiga samarbeten. Du är ofta resursen på plats hos kund och Datemas ansikte utåt på daglig bas. Vi erbjuder ett arbete med stor frihet och flexibilitet med tillhörande höga krav på struktur, affärsförståelse och ansvarstagande. Vi tror att du har några års erfarenhet inom projekt och utveckling och har ambitionen att ha fler kundnära relationer och hjälpa oss att utveckla våra kunders verksamheter.

Din placering blir vårt kontor i Halmstad och som anställd har du friskvårdsbidrag, privat sjukvårdsförsäkring och tjänstepension.

Vår nya Studio-Expert har följande kunskaper och intressen
– Väl förtrogen med Microsoft utvecklingsplattformar som .Net och Azure
– God kunskap kring databashantering
– Erfarenhet av integrationer
– Van att vara delaktig och leverera i projekt
– Vill arbeta direkt med kund och beställare för att finna bästa lösningarna för dem

Vidare ser vi gärna att du i övrigt har följande bakgrund
– Du har 3-5 års arbetslivserfarenhet efter utbildning och känner att det är dags att ta ett nytt steg i karriären
– Du har en relevant högskole-/universitetsutbildning inom system/mjukvaruutveckling
– Är strukturerad, affärsorienterad, analytisk och ansvarstagande, samt förstår vikten av att skapa värde för våra kunder
– Är van att planera, genomföra och dokumentera arbete inom utvecklingsprojekt
– Har erfarenhet av logistik, distribution eller butiksdrift
– Har en bra känsla för ”good enough”, men vet också när det är läge att överträffa förväntningarna
– I alla lägen bidrar med positiv energi, nyfikenhet, hög ambitionsnivå och som brinner för att utveckla både din egen och andras kompetens.
– Trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du vill arbeta nära kund för att bygga och utveckla ett långsiktigt samarbete.
– I samarbetet med kollegor och partners globalt ser vi att du på god nivå behärskar engelska i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten som PDF-fil: Solutions Architect

Ansökan/kontakt
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan snarast, CV jämte personligt brev. Skicka ansöka till Roger Andersson – roger.andersson@datema.se

Om IT-företaget Datema
Datema har sitt huvudkontor vid Solna Strand, Solna, samt kontor i Halmstad/Varberg. Företagets cirka 40 medarbetare interagerar dagligen med varandra över våra tre affärsområden i tre bolag, Datema Mobility, Datema Retail och Datema ERP under koncernmodern Datema AB som är en del av Axel Johnson-gruppen. Som företag är vi är ledande IT-experter inom transport, logistik, retail (självskanning) och affärssystemsprocesser och vi har funnits på den nordiska marknaden i över 30 år. Vi har IT-specialister, IT-konsulter och applikationsutvecklare som dagligen hjälper ca 600 företag i Norden med tjänster och processer kring kundspecifika lösningar som tillsammans med hårdvara från världsledande tillverkare utgör en komplett leverans från ax till limpa. Vår vision är att ”underlätta människors professionella vardag genom att alltid söka enkelheten bortom komplexiteten”.