Maxima LT i Litauen väljer EasyShop för sin självscanningslösning

I samarbete med StrongPoint Litauen implementerar vi vår självscanningslösning EasyShop i en av matvarukedjan Maxima LT:s största butiker i Vilnius, Litauen. Därmed blir Maxima LT först ut i Litauen med självscanning.

Maxima LT är den främsta matvarukedjan i Litauen och den största arbetsgivaren i Baltikum. Maxima LT öppnade sina första butiker i Vilnius 1992 och idag finns 237 butiker runt om i Litauen. Över 550 000 personer besöker butikerna varje dag. Deras vision är att vara ledande inom detaljhandel och att det ska vara bekvämt för köparna att handla hos dem.

I samarbete med StrongPoint Litatuen implementerade Maxima LT, som första butik i Litauen, vår självscannings-lösning EasyShop i en av sina butiker i Vilnius. Förutom mjukvaran EasyShop består lösningen av incheckningsenheter, 126 handenheter (scanners) och flera digitala kassor (utcheckningsenheter).

Datema Retail är mycket stolta över Maxima LT:s beslut att införa EasyShop som självscanningslösning i deras butikssystem och att de är först ut med att införa självscanning i Litauen!