Kundupplevelsen är avgörande

Mängden varor en kund handlar har ingen betydelse, det är kundupplevelsen som är avgörande. I våra undersökningar så berättar kunderna att de heller söker sig till en butik som erbjuder självscanning än en som inte gör det. Har man väl börjat självscanna så vill man gärna fortsätta med det.

Kontakt

    Per Wallmon

    0708-36 99 66
    per.wallmon@datema.se

    Jag vill bli kontaktad

Så här fungerar EasyShop

Att starta en köprunda med hjälp av självscanning ser i de flesta butikerna ganska lika ut. De flesta butiker ser gärna att kunderna har anmält sig för att självscanna. För att påbörja en köprunda använder kunden sig av butikens lojalitetskort eller sitt eget körkort för att identifiera sig. Streckkoden eller magnetremsan på kortet registreras i en entréenhet som är placerad i entren till butiken. När kortet accepteras så blinkar det självscanningshantag kunden kan lyfta och börja självscanna med. Det är lika enkelt som det låter!

EasyShop, lösningen är enkel för konsumenterna att använda. Du behöver inte göra något annat än att gå fram till första varan du vill handla, rikta scannern mot streckkoden och trycka på knappen så läser scannerna av streckkoden på produkten och lägger den högst upp i listan på skärmen.

EasyShop har en del smarta funktioner som förenklar köp-proceduren avsevärt. Bland annat om du köper stora mängder av en och samma produkt så behöver du inte trycka på knappen för att scanna av varje produkt. Du scannar en och sedan trycker du på skärmen där varan visas och skriver in antalet varor du plockat så ändras det automatiskt i listan. Hur smidigt som helst. När du fyllt dina kassar och handlat klart går du till utcheckningsområdet, ställer tillbaka självscanningshantaget i en hållare, går till betalstationen, identifierar dig med samma kort som du använde när du startade köprundan och betalar för dina varor innan du kan ta dina färdigpackade varor och lämna butiken. Du slipper köer, du slipper plocka upp varorna på kassabandet och du slipper plocka ner dem i en kasse. Självscanning ska vara enkelt för alla och EasyShop har gjort det ännu enklare!

Vi vidareutvecklar ständigt vår självscanningslösning

Som ett led i att kunna erbjuda marknadens mest kraftfulla självscanningslösning vidareutvecklar vi ständigt EasyShop – allt för att vår självscanningslösning ska bygga på senaste teknologin, innehålla ny efterfrågad funktionalitet, vara driftssäkra, enkla att underhålla och hårdvaruoberoende. Som EasyShop-kund ska du slippa vara bunden till tekniken.

Vi erbjuder konsumenter en ny och unik dimension av ”portable shopping” med stor flexibilitet. Det betyder att vår lösning anpassas efter din verksamhet, oavsett storlek och tillväxttakt.

Datema har genom åren samlat stor kunskap och expertis inom självscanningsområdet. Vår djupa förståelse för såväl affärsprocesser som integrationer och it-lösningar gör vårt erbjudande unikt. Med andra ord kan du känna dig tryggt förvissad om att våra lösningar kan anpassas till din verksamhets behov och förändringar långt in i framtiden.

Tekniken bakom EasyShop

De flesta butikerna har idag ett kassasystem som utgör navet i butikens hela affärsprocess. De flesta självscanningssystem som erbjuds på marknaden kräver att deras lösning blir en del av kassasystemet men det gäller inte EasyShop. Vi lägger lösningen parallellt med kassasystemet och inhämtar endast den information som krävs för att hantera en köprunda för självscanning. Priser och betalningen hanteras som separata funktioner som kommunicerar med kassasystemet för aktuell prissättning på varor, eventuella rabatter och samt för kundens unika erbjudanden. EasyShop självscanning är lätt att implementera i vilket typ av kassasystem som helst. De flesta av våra nya kunder är igång med en testmiljö inom 30 dagar.

EasyShop-applikationen
EasyShop är utvecklad för att passa både självscanningshandtag som butiken erbjuder sina kunder och för iOS- eller Android-telefoner. Butikskedjan väljer själv vilken lösning som de tror passar sina kunder bäst. Det är även möjligt att erbjuda kunderna en valmöjlighet mellan självscanningshandtag och telefon. I en och samma butik. Gränssnittet är snabbt och enkelt att förstå och vi erbjuder alltid våra kunder en grunduppsättning att utgå ifrån. Vill kunden att vi ska utforma programvaran efter en speciell grafisk profil så gör vi gärna det, inga problem. Idag arbetar vi med operativsystemen Android och iOS för bästa upplevelse och service.

EasyShop erbjuder en rad funktioner som butiken kan koppla till eller från när helst de önskar. Allt bygger på vilken service man vill ge sina kunder och vilken möjlighet butiken har att erbjuda den information som är möjlig att ge.

Kunden startar sin köprunda redan på jobbet eller hemma i soffan
EasyShop är en del av det nya köpbeteendet. Idag väljer många att planera sina inköp redan innan de ger sig ut på sin shoppingtur. Inköpslistor, förbeställda varor och kontroll av att varorna finns på hylla eller lager i butiken är servicefunktioner som bara ska fungera. EasyShop erbjuder all den interaktion dina kunder söker och på så vis flyttar vi ut butikens service där dina kunder befinner sig för tillfället.

EasyShop är också förberedd för så kallade In Store Operations

För dig som butiksägare är EasyShop lätt att hantera för dina medarbetare. Vi har lagt till funktioner i vår programvara som utökar användningsområdet rejält. Bland annat kan du hantera inventeringar och lagersaldon. Vi har också förberett för olika former av plocklösningar för förbeställda varor som ska packas och hämtas av kunden själv eller av ett budtransportföretag. Vi kan till och med ge dig möjlighet att köra dina egna applikationer på butikens självscanningshandtag. Om du är intressera av marknadens mest flexibla InStore-lösningar kan klicka här för att läsa mer om Datemas EasyLogic-erbjudande för detaljhandelskunder.

Datema Retail

Läs mer om självscanning på datemaretail.com
datemaretail.com